ALISHER NAVOIY ASARIDA KELTIRILGAN ARAB TILIDAGI LAQABLARNING LEKSIK TAHLILLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Alisher Navoiy asarlarida uchraydigan arab tilidagi laqablarning leksik, semantik va sintaktik tahlillari o‘rganiladi. Laqablarning ijtimoiy, madaniy va tarixiy ahamiyati, shuningdek, shaxsning ijtimoiy mavqei, diniy maqomi va ilmiy yutuqlarini aks ettirishdagi roli tahlil qilinadi. Navoiy asarlaridagi laqablar turlarga bo‘linib, ularning ilmiy, diniy, kasb-hunar va adabiy jihatlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Maqola arab madaniyati va tilshunosligi nuqtai nazaridan laqablarning o‘ziga xos xususiyatlarini tahlil qilib, ularning zamonaviy jamiyatda ham qo‘llanilishiga e’tibor qaratadi.