YURAK ISHEMIK KASALLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya: Yurak ishemik kasalligi  butun dunyo bo'ylab kasallanish va o'limning asosiy sababi bo'lib qolmoqda. Ushbu  maqola yurak ishemik kasalligining ko'p qirrali sabablarini har tomonlama ko'rib chiqishga qaratilgan. Genetik, atrof-muhit va turmush tarzi omillarini o'rganish, shuningdek, yangi hissa qo'shuvchilar bo'yicha paydo bo'lgan tadqiqotlar orqali ushbu maqola Yurak ishemik kasalligi   ning murakkab etiologiyasi haqidagi tushunchani yaxshilashga harakat qiladi.Аннотация: Ишемическая болезнь сердца остается основной причиной заболеваемости и смертности во всем мире. Целью данной статьи является предоставление всестороннего обзора многогранных причин ишемической болезни сердца. В данной статье предпринята попытка улучшить понимание сложной этиологии ишемической болезни сердца посредством изучения генетических, экологических и образ жизни факторов, а также новых исследований новых факторов.Abstract: Coronary artery disease remains a leading cause of morbidity and mortality worldwide. This article aims to provide a comprehensive review of the multifaceted causes of coronary artery disease. By examining genetic, environmental, and lifestyle factors, as well as emerging research on novel contributors, this article attempts to improve our understanding of the complex etiology of coronary artery disease