ABDULLA AVLONIY SURATLARINI ISHLAGAN O‘ZBEK RASSOMLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada  Abdulla Avloniy suratlarini yaratgan o‘zbek rassomlari faoliyati tahlil qilinadi. Abdulla Avloniy — o‘zbek adabiyoti va madaniyatining muhim namoyandalaridan biri sifatida nafaqat yozuvchi va pedagog, balki tasviriy san’atga ham qiziqish bildirgan shaxsdir. Uning surati va portretlari, xususan, Avloniyning ilmiy va adabiy merosiga qiziqish uyg‘otgan rassomlarning ishlari, o‘zbek san'ati tarixida alohida o‘rin egallaydi. Maqolada Avloniyning surati yaratilgan rassomlarning ishlari, ularning yondashuvlari, tasvirlarining san'ati va Avloniy obrazini yaratishda qo‘llagan usullari haqida so‘z boradi.