INSON BIOSFERASINING TARKIBIY QISMI VA TABIATNI MUHOFAZA QILISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada insonning biosferadagi o‘rni, uning tabiiy ekotizimlarga ta’siri va tabiatni muhofaza qilish muhimligi yoritilgan. Biosfera Yerning barcha tirik organizmlar yashaydigan qismi bo‘lib, insonning faoliyati tufayli turli ekologik muammolarga duch kelmoqda. Tabiiy resurslarning noto‘g‘ri ishlatilishi, havo va suvning ifloslanishi, o‘rmonlarning kesilishi kabi jarayonlar biosferaning barqarorligiga tahdid soladi. Shu sababli, maqolada tabiatni muhofaza qilishning asosiy yo‘nalishlari, ekologik muammolarni kamaytirish bo‘yicha samarali chora-tadbirlar keltirilgan. Atrof-muhitni asrash va barqaror rivojlanishni ta’minlash kelajak avlodlar uchun qulay yashash sharoitlarini yaratishga xizmat qiladi.