РОЛЬ ТРАДИЦИОННЫХ ЦЕННОСТЕЙ СЕМЬИ И МАХАЛЛИ В ФОРМИРОВАНИИ КУЛЬТУРЫ ЧТЕНИЯ У МОЛОДЕЖИ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Статья посвящена исследованию роли традиционных ценностей семьи и махалли в процессе формирования культуры чтения среди молодежи. Рассматривается влияние социокультурных институтов, таких как семья и махалли, на развитие интереса к чтению и восприятия литературных художественных произведений. Особое внимание уделено взаимодействию традиционных ценностей с современными вызовами, такими как цифровизация и изменение информационных тенденций. На основе проведенного анализа предлагаются рекомендации по интеграции традиционных подходов в образовательные и социальные программы для повышения интереса к чтению среди молодежи.Annotatsiya: Maqola yoshlar orasida o‘qish madaniyatini shakllantirish jarayonida oila va mahallaning an’anaviy qadimiyatlarining rolini o‘rganishga bag‘ishlangan. Oila va mahalla kabi ijtimoiy-madaniy institutlarning o‘qishga qiziqishni rivojlantirish va adabiy-badiiy asarlarni qabul qilishga ta’siri ko‘rib chiqiladi. An’anaviy qadimiyatlarning raqamlashtirish va axborot tendensiyalarining o‘zgarishi kabi zamonaviy muammolar bilan o‘zaro ta’siriga alohida e’tibor berilgan. O‘tkazilgan tahlil asosida yoshlar orasida o‘qishga qiziqishni oshirish uchun an’anaviy yondashuvlarni ta’lim va ijtimoiy dasturlarga integratsiya qilish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.