KASBIY STRESNI OLISHNING PSIXOLOGIK METODLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu matnda stressga moyil bo‘lishi mumkin bo‘lgan odamlar tahlil qilinadi. Stressga nisbatan insonning moyilligi ko‘plab omillarga bog‘liq bo‘lib, ish muhiti, shaxsiy xarakteristika va jismoniy faoliyat kabi faktorlar muhim rol o‘ynaydi. O‘z ishini sevuvchi yoki o‘zlari uchun ishlaydigan odamlar stressga kamroq moyil bo‘lishi, stressni bartaraf etishga e'tibor bermaydigan insonlar esa jiddiy oqibatlarga duch kelishi mumkinligi ta’kidlanadi. Shuningdek, jismoniy faoliyat bilan shug‘ullanish stressni kamaytirishda samarali usul sifatida ko‘rsatilgan. Matn stressga moyillikni kamaytirish va stressni boshqarish bo‘yicha foydali tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.