XOTIN –QIZLAR IJTIMOIY FAOLLIGIINING JAMIYAT TARAQQIYOTIGA KO‘RSATAYOTGAN TA’SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аnnotatsiya.    Mazkur maqolada xotin-qizlarning jamiyatdagi roli va ularning ijtimoiy faolligini oshirishning zarurligi hamda ahamiyati tahlil qilingan. Xotin-qizlarning iqtisodiy, siyosiy, madaniy va ijtimoiy jarayonlardagi ishtiroki nafaqat ularning shaxsiy hayotini yaxshilash, balki jamiyatning barqaror rivojlanishiga ham hissa qo‘shadi.     Maqolada ayollar faolligini oshirish orqali jamiyatda tenglik, adolat va farovonlikni ta’minlash yo‘llari ko‘rsatilgan. Shuningdek, gender tengligini ta’minlash, ayollar huquqlarini himoya qilish va ularning salohiyatini to‘liq ro‘yobga chiqarish uchun davlat va jamiyat oldida turgan vazifalar yoritilgan.      Аннотатция . В данной статье анализируется роль женщин в обществе, а также необходимость и важность повышения их социальной активности. Участие женщин в экономических, политических, культурных и социальных процессах не только улучшает их личную жизнь, но и способствует устойчивому развитию общества. В статье показаны пути обеспечения равенства, справедливости и благополучия в обществе за счет повышения активности женщин. Также были освещены задачи, стоящие перед государством и обществом по обеспечению гендерного равенства, защите прав женщин и полной реализации их потенциала.       Annotation.    This article analyzes the role of women in society and the necessity and importance of increasing their social activity. Women's participation in economic, political, cultural and social processes not only improves their personal life, but also contributes to the sustainable development of society. The article shows ways to ensure equality, justice and prosperity in society by increasing women's activity. Also, the tasks facing the state and society to ensure gender equality, protect women's rights and fully realize their potential have been highlighted.