IXTISOSLASGAN SAN’AT MAKTABLARIDA INFORMATIKA FANINI O’QITISH ASOSIDA O’QUVCHILARNING RAQAMLI SAVODXONLIGI VA AXBOROT MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ixtisoslashgan san’at maktablarida informatika fanini o‘qitishning ahamiyati yoritilgan bo’lib, informatika fanini o’qitish asosida o’quvchilarning raqamli savodxonligi va axborot madaniyatini rivojlantirish, o’quv kursi mazmuniga qo’yiladigan umumiy talablar tahlili muhokama qilingan. Shuningdek, maqolada informatika o’quv kursi mazmunining umumiy modeli tavsiflangan hamda o’qitishning asosiy tarkibiy yo‘nalishlari bayon etilgan.