ZAMONAVIY CHO'TKASIZ DC MOTORLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Zamonaviy cho'tkasi bo'lmagan DC motorlar elektr motorlari bo'lib, ularda cho'tkalar yoki o'rashlarda oqimni almashtirish uchun kommutator mavjud emas. Buning o'rniga ular rotorning holatiga qarab oqimni boshqarish uchun maxsus elektronikadan foydalanadilar, unga doimiy magnitlar biriktirilgan.