O’ZBEKISTON SOLIQ TIZIMINING XALQARO TAJRIBALAR BILAN TAQQOSLANISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur ishda O‘zbekiston soliq tizimi va uning rivojlanish dinamikasi tahlil qilinib, Singapur tajribasi bilan taqqoslangan. Soliq tushumlarining iqtisodiy o‘sishga ta’siri Jahon banki, Xalqaro valyuta jamg‘armasi, OECD hamda O‘zbekiston Respublikasi Davlat soliq qo‘mitasi ma’lumotlari asosida o‘rganilgan. Tadqiqot davomida ikki mamlakat soliq tizimlari tarkibiy qismlari, jumladan, stavkalar, imtiyozlar va fiskal siyosat solishtirilib, tahliliy jadval orqali aks ettirilgan. Ish yakunida O‘zbekiston soliq tizimini takomillashtirish bo‘yicha fiskal barqarorlikni mustahkamlash, tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash va soliqlarning iqtisodiy samaradorligini oshirishga qaratilgan tavsiyalar berilgan. Ushbu tadqiqot iqtisodiy siyosat yurituvchilar, soliq sohasi mutaxassislari va akademik doiralar uchun muhim manba bo‘lib xizmat qilishi mumkin.