GEYMIFIKATSIYANING TAʼLIMDAGI AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqola geymifikatsiyaning taʼlimdagi samaradorligi va taʼsiriga bag‘ishlangan. Maqolada geymifikatsiyaning o‘quvchilarning motivatsiyasi, faolligi va o‘rganish samaradorligiga qo‘shgan hissasi, shuningdek, uning ijtimoiy va kutubxona ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni bayon qilingan. Geymifikatsiyaning muhim afzalliklari o‘quvchilarni interaktiv va yorqin o‘qish muhitiga jalb qilishga, o‘rganishga bo‘lgan qiziqishni va motivatsiyani oshirishga yordam beradi. Ushbu tadqiqotlar va bahslar geymifikatsiyaning taʼlimga qo‘shgan o‘rnini yaxshilash va o‘quvchilarga maqsadli, interaktiv o‘rganish muhitini yaratishda katta ahamiyatga ega.Аннотация: Данная статья посвящена эффективности и влиянию геймификации в образовании. В статье описывается вклад геймификации в мотивацию, активность и эффективность обучения студентов, а также ее роль в развитии социальных и библиотечных навыков. Важные преимущества геймификации помогают привлечь учащихся в интерактивную и яркую среду обучения, повысить интерес и мотивацию к обучению. Эти исследования и дебаты важны для повышения роли геймификации в образовании и предоставления учащимся целенаправленной интерактивной среды обучения.Abstract: This article is devoted to the effectiveness and impact of gamification in education. The article describes the contribution of gamification to student motivation, engagement, and learning effectiveness, as well as its role in the development of social and library skills. The significant advantages of gamification help to attract students to an interactive and vivid learning environment, increase interest in learning, and motivation. These studies and discussions are of great importance in improving the contribution of gamification to education and creating a purposeful, interactive learning environment for students.