VOLEYBOL O‘YINIDA MUSOBAQALARDAN KEYINGI QAYTA TIKLANISHDA SAMARALI USULLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada voleybolda o'yindan keyingi tiklanish jarayonlari fiziologiya, sport tibbiyoti va mashg'ulot metodologiyasi nuqtai nazaridan ko'rib chiqiladi. Asosiy tiklanish usullari o'rganiladi, shu jumladan fizioterapiya, ovqatlanish, hidratsiya, faol tiklanish va psixologik dam olish. Sportchilarda turli xil tiklanish strategiyalarining samaradorligi bo'yicha tadqiqot natijalari keltirilgan.Аннотация: В данной статье рассматриваются процессы послематчевого восстановления в волейболе с позиций физиологии, спортивной медицины и методики тренировочного процесса. Исследуются ключевые методы восстановления, включая физиотерапию, питание, гидратацию, активное восстановление и психологическую релаксацию. Представлены результаты исследования эффективности различных стратегий восстановления у спортсменов.Abstract: This article examines the processes of post-match recovery in volleyball from the standpoint of physiology, sports medicine and training methodology. Key methods of recovery are examined, including physical therapy, nutrition, hydration, active recovery and psychological relaxation. The results of a study on the effectiveness of various recovery strategies in athletes are presented.