GINKGO BILOBA OʻSIMLIGINING BOTANIK TAVSIFI, TARQALISHI VA AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ginkgo biloba osimligining morfologiyasi, tarqalish  ekologiyasi, kimyoviy tarkibi, tibbiyotda va xalqa tabobatida qollanilishi yoritib  berilgan. Xozirgi kunda an'anaviy tibbiyot (xalq tabobati) xalq zakovati bilan sugorilgan juda boy va ulkan tajriba bilimlar majmuasidir. U ilmiy (rasmiy) tibbiyotni yangi,samarali dorivor preparatlar bilan boyituvchi bitmas tuganmas manbadir. Xalq tabobatining bu soxadagi qimmati, tutgan orni bebahodir. Buning uchun misol tariqasida hozirgi zamon tibbiyotida qollaniladigan shifobaxsh osimliklarni kopchiligi oz vaqtida xalq tabobati dorivor vositalar xazinasidan olinganligini yoki xozirgi zamon ilmiy tibbiyotining ozi xalq tabobati asosida taraqqiy etganini eslash kifoyadir.