O'ZBEKISTON TOG'LARIDA TARQALGAN JUNIPERUS L TURKUMI, BOTANIK TAVSIFI, VAKILLARI VA AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anatatsiya. Ushbu tezisda ochig’ urug’lilar bo’limining archadoshlar oilasiga mansub bo’lgan juniperus turkumi tuzilishi, yashash muhiti, rivojlanishi, turlari, vakillari haqida ma’lumotlar berilgan. Bu turkum oilasi haqida hamda ushbu turkumni o’ziga xos xususiyatlari hamda ko’payish jarayonlari, ko’payishda sodir bo’ladigan hujayralarni hosil bo’lishi va ushbu jarayonlar haqida batafsil aytib o’tilgan.Annotation. This thesis provides information about the structure, habitat, development, species, representatives of the genus juniperus, which belongs to the archadosh family of the plant-bearing section. It is mentioned in detail about the family of the order as well as the specific characteristics of this order as well as the processes of reproduction, the formation of cells that occur in reproduction and these processes.Анатация. В данной дипломной работе даны сведения о строении, среде обитания, развитии, видах, представителях рода можжевельник, относящегося к подсемейству архозавров секции открытых семенных растений. В нем подробно рассказывается о семействе этого рода, а также об особенностях этого рода, а также о процессах размножения, образовании клеток, которые происходят при размножении, и об этих процессах.