OʻZBEKISTONDA XALQARO STANDARTLAR MUVOFIQ ASOSIY VOSITALARNI HISOBGA OLISH VA ULARNING HISOBINI YURITISH: MUAMMOLAR VA IMKONIYATLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Maqolada O‘zbekiston sharoitida xalqaro standartlarga muvofiq asosiy vositalarni hisobga olish va ularning buxgalteriya hisobi yuritish jarayonlari tahlil qilinadi. Hozirgi kunda korxonalarda xalqaro moliyaviy hisobot standartlariga (IFRS) mos keladigan asosiy vositalarni baholash, amortizatsiya qilish va hisobdan chiqarish jarayonlarida muammolar mavjud. Bunga moliyaviy hisob tizimining yetarli darajada moslashmaganligi, soliqqa tortish tizimi bilan bog‘liq tafovutlar va kadrlarning yetarli bilimga ega emasligi sabab bo‘lmoqda. Shu bilan birga, xalqaro tajribalar asosida O‘zbekistonda asosiy vositalarni hisobga olishning takomillashtirilishi iqtisodiy shaffoflikni oshirish va investitsion jozibadorlikni kuchaytirishga xizmat qilishi mumkin. Maqolada mavjud muammolar va ularning yechimlari, shuningdek, xalqaro standartlarni joriy etish imkoniyatlari yoritib beriladi.