KIMYOVIY REAKSIYALARNI OPTIMALLASHTIRISHDA ZAMONAVIY USULLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola kimyoviy reaksiyalarni optimallashtirishda qo‘llaniladigan zamonaviy usullarni tahlil qiladi. Katalizatorlardan foydalanish, reaktorlarning kompyuter modellashtirishi va sun’iy intellekt yordami bilan jarayonlarni boshqarish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, energiya samaradorligini oshirish va atrof-muhitga ta’sirni kamaytirish bo‘yicha yechimlar taklif etiladi. Ushbu maqola kimyo muhandisligi sohasidagi mutaxassislar va tadqiqotchilar uchun foydali ma’lumot manbasi bo‘lib xizmat qiladi.Аннотация: В данной статье анализируются современные методы оптимизации химических реакций. Рассматриваются использование катализаторов, компьютерное моделирование реакторов и управление процессами с помощью искусственного интеллекта. Также предлагаются решения для повышения энергоэффективности и уменьшения воздействия на окружающую среду. Эта статья служит полезным источником информации для специалистов и исследователей в области химической инженерии.Abstract: This article analyzes modern methods for optimizing chemical reactions. It discusses the use of catalysts, computer modeling of reactors, and process control using artificial intelligence. Additionally, solutions for improving energy efficiency and reducing environmental impact are proposed. This article serves as a valuable resource for specialists and researchers in the field of chemical engineering.