KIBERBULLING – OʻZBEKISTON YOSHLARINING AXBOROT-PSIXOLOGIK XAVFSIZLIGIGA TAHDID SIFATIDA: MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada kiberbulling hodisasining mohiyati, uning Oʻzbekistonda yoshlar orasida tarqalishi va axborot-psixologik xavfsizlikka ta’siri tahlil qilinadi. Kiberbullingning asosiy shakllari va uning yosh avlodga salbiy ta’siri koʻrib chiqilib, muammoning oldini olish va samarali yechim topish yoʻllari taklif etiladi. Xususan, ta’lim muassasalarida kiberbullingga qarshi choralar koʻrish, qonunchilikni kuchaytirish va yoshlarning raqamli madaniyatini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.