O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA QOR KO‘CHKISI BILAN BOG‘LIQ FAVQULODDA VAZIYATLARNI OLDINI OLISH HAMDA AHOLI VA IQTISODIYOT OBYEKTLARINI MUHOFAZALASH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekiston Respublikasida qor ko‘chkisi bilan bog‘liq favqulodda vaziyatlarni oldini olish, kelib chiqish sabablarini va  aholining harakatlarini o‘rganish, qor ostida qolgan inson o‘zini qanday muhofaza qilishi, qor ostida qolganlarni qidirib topish va qutqarish vositalari haqida so‘z boradi.