MAVZU: O‘QUVCHILARGA FUTBOL TEXNIKASINI O'RGATISHDA PEDAGOGIK YONDASHUV METODIK USLUBLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Futbol texnikasini o‘rgatishda pedagogik yondashuvlar maktab o‘quvchilarining jismoniy, texnik va kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Ushbu tadqiqotda 11-14 yoshli o‘quvchilarga futbol texnikasini o‘rgatishda qo‘llaniladigan innovatsion va an’anaviy pedagogik usullarning samaradorligi solishtirildi. Tadqiqot 6 oy davomida 100 nafar o‘quvchi ishtirokida o‘tkazilib, ularga interaktiv o‘yinlar, VR texnologiyalari va an’anaviy mashq dasturlari tatbiq etildi. Natijalarda interaktiv usullar bilan o‘qitilgan guruhlarda texnik ko‘nikmalar 40%ga, jamoaviy munosabatlar 35%ga oshganligi aniqlandi.Abstract: This article describes in detail the process of organizing and conducting football lessons and clubs with schoolchildren and clubs. The importance of football lessons, principles of effective organization and methods of developing physical qualities are considered. In addition, the necessary methods and recommendations for meaningful organization of lessons and clubs are presented. The article can serve as a useful guide for school teachers and coaches