YURAK TOVUSHI TUZILISHINING AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annatatsiya: Ushbu maqolada yurak tovushi yurak faoliyatining muhim ko‘rsatkichlaridan biri bo‘lib, uning eshitilishi yurak klapanlari va qon oqimi harakatlanishi natijasida yuzaga keladi. Yurak faoliyatini tushunish va undagi patologik o‘zgarishlarni aniqlash uchun yurak tovushlarini eshitish va tahlil qilish zarur. Ushbu maqolada yurak tovushlarining anatomik va fiziologik asoslari, klinik ahamiyati hamda diagnostik jarayonlari keng yoritiladi.