TEXNOGEN XUSUSIYATLI FAVQULODDA VAZIYATLARDA AVARIYA-QUTQARUV VA BOSHQA KECHIKTIRIB BO’LMAYDIGAN ISHLARNI OLIB BORISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya. Ushbu maqolada Texnogen xususiyatli favqulodda vaziyatlar tasnifi, avariya-qutqaruv ishlarini olib borish jarayonlari, yong’in-portlashning shikastlovchi omillari, “yong’in xavfsizligi”ning huquqiy asoslari, kimyoviy zaharlangan hududlar haqida ma’lumotlar yoritilganАнотации. В этой статье рассматриваются классификация техногенных чрезвычайных ситуаций, процессы проведения аварийно-спасательных работ, повреждающие факторы при пожарах и взрывах, правовые основы "пожарной безопасности", а также информация о химически загрязненных районахAnotation. This article covers the classification of technogenic emergencies, the process of conducting emergency and rescue operations, the damaging factors of fires and explosions, the legal foundations of "fire safety," and information about chemically contaminated areas