ISLOMDA INSON HUQUQLARI HIMOYASI, IJTIMOIY TENGLIK, ADOLAT VA TOLERANTLIK. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Erkinlik, tenglik, adolat, mafkuralar va fikrlarning xilma-xilligi, hokimiyatning saylov asosida vujudga kelishi, hokimiyatlar bo‘linishi, fuqarolarning huquq va erkinliklarini sud qarorisiz mahrum etib bo‘lmasligi, aybsizlik prezumpsiyasi bularning barcha-barchasi demokratiyaning eng muhim belgilari bo‘lib, demokratik davlatlar konstitutsiyalarining muhim prinsiplarini tashkil etadi.