BANK DEPOZIT VA KREDIT OPERATSIYALAR AMALIYOTINI TAKOMILLASHTIRISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida bank-moliya tizimi milliy iqtisodiyotning tayanch sohalaridan biri sifatida harakat qilmoqda. Ayniqsa, banklar tomonidan amalga oshiriladigan depozit va kredit operatsiyalari moliyaviy vositachilik jarayonining asosi bo’lib, iqtisodiy tizimda erkin pul oqimini ta’minlashda, investitsion faollikni oshirishda va aholining moliyaviy resurslardan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirishda beqiyos rol o’ynaydi. Ushbu operatsiyalar orqali banklar bir tomondan aholining va xo’jalik sub’yektlarining bo’sh mablag’larini jamg’aradi (depozitlar), ikkinchi tomondan esa iqtisodiy faoliyatni moliyalashtirish uchun ushbu resurslarni kredit shaklida qayta taqsimlaydi.