ISPAN MIFOLOGIYASI VA UNING ISPAN TILINI O‘RGANISHDAGI AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Muallif Ispaniyaning milliy qiyofasi g‘oyasini chegaradosh madaniyatlarga mansub ikki mamlakat kontekstida tahlil qiladi. Stereotiplar, xatti-harakatlar uslubi va mentalitet tadqiqotchilarning kuzatishlari prizmasi orqali taqdim etiladi. Ko‘pincha intuitiv va mifologik “boshqa” haqidagi bilim tarixiy o‘zgarishlarni hisobga olgan holda “dunyo tasviri” ni haqiqiy tushunish orqali o‘tishi kerak degan xulosaga keldi.Aннотация. Автор анализирует представление о национальном образе Испании в массовом сознании в контексте принадлежности обеих стран к пограничным культурам. Стереотипы, стиль поведения, ментальность представлены сквозь призму наблюдений исследователей. Делается вывод, что познание “другого”, часто интуитивное и мифологическое, должно проходить через реальное понимание “картины мира” с учетом исторических трансформаций.Abstract. The author gives the analysis of the Spain national image, stereotypes, style of life, mentality represented in mass conscience in the context of belonging of the two nations to the border cultures. The conclusion is that the knowledge of the “other”, intuitive and mythological, must be prepared to accept transformations of the “world picture” in new historical conditions.