YUQORI MALAKALI YENGIL ATLETIKACHILARNING SPORT TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISHDA MAXSUS JISMONIY MASHQLARDAN FOYDALANISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Maqolada kuch mashqlari uchun turli xil variantlardan foydalangan holda yengil atletikachilarni tayyorlashda, kuch yuklamalarini meyorlash parametrlari keltirilgan.  Ushbu ishda yengil atletikachilarning sport tayyorgarligini rivojlantirish uchun maxsus jismoniy  mashqlar  ko'rib chiqiladi.Аннотация: В статье представлены параметры нормирования силовых нагрузок при подготовке легкоатлетов, использующих различные варианты силовой подготовки.  В работе рассматриваются специальные упражнения для развития спортивной подготовки легкоатлетов.Abstract: The article presents the parameters for standardizing power loads in the training of track and field athletes using various options for strength training. This work considers special exercises for the development of athletics.