ISHQALANISH VA YEYILISH FANININING TEXNIKA SOHASIDA QO’LLANISH ISTIQBOLLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Bu ilmiy maqolada tribologiyaning aviatsiya sohasida mexanizmlar samaradorligini oshirish, aviatsiya dvigatel qismlarining uzoq mudattli ishlashini ta’minlash va energiya sarfini kamaytirishda amaliy ahamiyatga egaligi haqida tribologiya va tribonika bir-biriga uzviy bog‘liqligi va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari, hamda jismlarning harakatdagi ishqalanish haqida  fikr yuritilgan.