«FIBROBETON XUSUSIYATLARINI O’RGANISH VA ULARNI TASHQI DEVOR, ORA-YOPMA KONSTRUKSIYALARGA TADBIQ QILISHGA TAKLIFLAR TAYYORLASH» (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Betonning cho’zilishga bo’lgan mustahkamligini oshirish asosiy masala hisoblanadi.Bazalt tolalari beton bilan mustaxkam birikishi tufayli betonning cho‘zilishga mustaxkamligi 20...40 % ortadi, yoriqga bardoshligi va chidamliligi, umrbokiyligi shuningdek, boshqa xossalari sezilarli darajada yaxshilanadi. Shu sababli bazalt tola asosida olingan kompozitsion materiallar, fibrobeton temirbeton konstruksiyasidagi asosiy armatura elementlari sarfini kamaytirish imkonini beradi.