TOM YOPMALARI UCHUN OPTIMAL FERMA KONSTRUKSIYALARINI TANLASH VA MUSTAHKAMLIGINI OSHIRISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATION: The article discusses the design of metal fermaes for roofing with certain initial data. The maximum forces and deflections in each ferma were determined. Based on the analysis of the production-deformation state of the fermaes, the most optimal fermaes from a design point of view were created. Recommendations are given here for the design of supporting structures of roofs on metal fermaes for single-story industrial buildings.ANNOTATSIYA: Maqolada tom yopmalari uchun ma'lum dastlabki ma'lumotlarga asoslangan metall fermalarlarni tanlash muhokama qilinadi. Har bir fermadagi maksimal kuchlar va burilishlar aniqlandi. Fermalarning kuchlanish-deformatsiya holatini tahlil qilish asosida dizayn nuqtai nazaridan eng maqbul fermalarni tanlash haqida xulosa chiqarildi. Ushbu turdagi bir qavatli sanoat binolari tuzilmalar uchun metall fermalarda tomlarning qo'llab-quvvatlovchi konstruktsiyalarini loyihalash bo'yicha tavsiyalar berilgan.АННОТАЦИЯ: В статье рассматриваются качественные металлические фермы для кровли на основе определенных исходных данных. Определены максимальные усилия и прогибы в каждой ферме. На основе анализа производственно-деформационного состояния ферм проведены работы по созданию наиболее оптимальных с конструктивной точки зрения ферм. Приведены рекомендации по проектированию несущих конструкций кровель по металлическим фермам для одноэтажных промышленных зданий.