TA'LIM MUASSASALARIDA O'QUVCHILARNI KASBGA YO'NALTIRISH VA TARBIYALASHNING NAZARIY ASOSLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqola ta'lim muassasalarida o'quvchilarni kasbga yo'naltirish va tarbiyalashning nazariy asoslarini tahlil qiladi. Maqolada kasbga yo'naltirish tizimining zamonaviy konsepsiyalari, o'quvchilarning kasbiy o'zligini anglash jarayoni, kasbga yo'naltirishning psixologik-pedagogik asoslari, tarbiyaviy ahamiyati hamda ta'lim muassasalarida kasbga yo'naltirishni takomillashtirish yo'llari muhokama qilinadi. Shuningdek, kasbga yo'naltirish ishlarini tashkil etishning didaktik tamoyillari va zamonaviy yondashuvlari yoritiladi. Tadqiqot natijalariga ko'ra, ta'lim muassasalarida o'quvchilarni kasbga yo'naltirish va tarbiyalash jarayonini samarali tashkil etish bo'yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar beriladi.