ASOSIY VOSITALAR HISOBI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya : Ushbu maqolada asosiy vositalar hisobi tushunchasi, uning buxgalteriya hisobidagi ahamiyati va yuritilish tamoyillari yoritiladi. Asosiy vositalarning tasnifi, ularning dastlabki bahosi, amortizatsiya hisoblash usullari hamda hisobdan chiqarish jarayonlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro va milliy buxgalteriya standartlariga muvofiq asosiy vositalar hisobining yuritilishidagi farqlar tahlil qilinadi.          Аннотация: В данной статье рассматривается понятие учета основных средств, его значение в бухгалтерском учете и принципы его ведения. Подробно рассматриваются классификация основных средств, их первоначальная стоимость, методы начисления амортизации и процессы списания. Также анализируются различия в ведении учета основных средств в соответствии с международными и национальными стандартами бухгалтерского учета.Abstract: This article covers the concept of fixed asset accounting, its importance in accounting, and the principles of its implementation. The classification of fixed assets, their initial cost, methods of calculating depreciation, and write-off processes are examined in detail. Differences in the accounting of fixed assets in accordance with international and national accounting standards are also analyzed.