O'ZBEKISTONDAGI IQTISODIY ISLOHOTLAR VA ULARNING NATIJALARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston konsepsiyasi doirasida amalga oshirilayotgan ijtimoiy-siyosiy, iqtisodiy va madaniy islohotlar hamda ularning xalqaro reyting va indekslardagi aks etishi tahlil qilinadi. O‘zbekistonning demokratik rivojlanish yo‘lidagi o‘zgarishlari, korruptsiyaga qarshi kurash borasida qo‘lga kiritayotgan natijalari, biznes yuritish osonligi, investitsion muhit, innovatsion taraqqiyot va turizm sohalaridagi yuksalishlari xalqaro tashkilotlar tomonidan qanday baholanayotgani ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, madaniy meros, ta’lim va ilm-fan sohalaridagi global e’tiroflar ham o‘rganiladi. Tadqiqot davomida turli xalqaro reytinglar va indekslar ma’lumotlari tahlil qilinib, O‘zbekistonning jahon miqyosidagi o‘rni va kelajakdagi istiqbollari yoritiladi.Абстрактный: В данной статье анализируются общественно-политические, экономические и культурные продукты, реализуемые в рамках конференции «Новый Узбекистан», а также их отражение в международных рейтингах и индексах. Рассмотрены изменения на демократическом пути Узбекистана, дополнение к борьбе с коррупцией, инвестиционной среде, инновационному развитию, подъему в сфере туризма, как их оценивают международные организации. Также изучаются глобальные признания в области культурного наследия, образования и науки. В исследовании анализируются данные различных международных рейтингов и индексов, освещаются место и перспективы Узбекистана в мире.Abstract: This article analyzes the socio-political, economic and cultural products implemented within the framework of the New Uzbekistan Conference and their reflection in international ratings and indices. It examines how Uzbekistan's democratic changes, the fight against corruption, investment climate, innovative development and tourism are assessed by international organizations. , global recognition in the fields of cultural heritage, education and science is also studied. The study analyzes data from various international ratings and indices and highlights Uzbekistan's place and prospects in the world.