LOGISTIKA SOHASIDA MARKETINGNI O‘RNI VA RO‘LI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya . Ushbu maqolada logistika sohasida marketingning tutgan o‘rni va uning  ahamiyatini tahlil qilingan. Marketingning asosiy vazifalari – bozorni o‘rganish, xizmatlar ustida ishlash, mijozlar bilan foydali  aloqa o‘rnatish hamda raqobatbardosh bo’lish ustunligini ta’minlash yo‘nalishlarida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda marketing strategiyalarining logistika jarayonlariga ta’siri, mijozlar ehtiyojini aniqlash va  samarali xizmat ko‘rsatish sifatini oshirishdagi roli ochib berilgan. Maqola xulosalariga ko‘ra, marketing yondashuvi logistik xizmatlar samaradorligini oshirishning muhim yo’nalishi  hisoblanadi.Annotatsiya. V state analiziruetsya rol i znachenie marketinga v sfere logistiki. Osnovnыe zadachi marketinga rassmatrivayutsya v oblastyax issledovaniya rыnka, razvitiya uslug, ustanovleniya vыgodnыx otnosheniy s klientami i obespecheniya konkurentnыx preimuщestv. Issledovanie raskrыvaet vliyanie marketingovыx strategiy na logisticheskie protsessы, ix rol v vыyavlenii potrebnostey klientov i povыshenii kachestva effektivnogo predostavleniya uslug. Soglasno vыvodam stati, marketingovыy podxod yavlyaetsya vajnыm napravleniem povыsheniya effektivnosti logisticheskix uslug.Abstract. This article analyzes the role and importance of marketing in the logistics sector. The main tasks of marketing are considered in the areas of market research, service development, establishing beneficial relationships with customers, and ensuring competitive advantage. The study reveals the impact of marketing strategies on logistics processes, their role in identifying customer needs and improving the quality of effective service provision. According to the conclusions of the article, the marketing approach is an important direction for improving the efficiency of logistics services