PSIXOLOGIK MOSLASHUV VA MASOFAVIY TA'LIMNING TALABALARGA TA’SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anatatsiya: Bugungi kunda masofaviy ta’lim nafaqat ta'lim uslubi, balki talabalarning psixologik holati va shaxsiy rivojlanishiga ham sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Xususan, masofaviy ta’limning keng tarqalishi, talabalarda yangi psixologik moslashuv jarayonlarini keltirib chiqarmoqda. Yuzma-yuz o‘qishdan masofaviy ta’limga o‘tish, talabalarni mustaqil o‘qish, motivatsiyani saqlash va texnologik muammolarni hal qilish kabi ko‘plab qiyinchiliklarga duchor qilmoqda. Shu bilan birga, masofaviy ta’limning afzalliklari, masalan, vaqtni boshqarish, moslashuvchanlik va mustaqil o‘rganish imkoniyatlari, talabalarning shaxsiy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Ushbu maqola, psixologik moslashuv jarayonini va masofaviy ta’limning talabalarga ta’sirini tahlil qilishga qaratilgan bo‘lib, talabalar qanday psixologik va ijtimoiy muammolarni boshdan kechirishi va bu jarayonni qanday samarali boshqarish mumkinligi masalalariga yoritish beradi.