DON MAHSULOTLARI OQSILLARINING SINTEZIDA FERMENTLARNING O’RNI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada don mahsulotlarida oqsil sintezi jarayonida fermentlarning tutgan o‘rni, ularning funksiyasi va sintezga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy biotexnologik usullar orqali fermentativ jarayonlarni boshqarish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqola don tarkibidagi oqsillar miqdorini oshirish va ularning sifati yaxshilashga xizmat qiluvchi fermentlarning ahamiyatiga bag‘ishlangan.Аннотация: В статье анализируется роль ферментов в процессе синтеза белка у злаков, их функции и влияние на синтез. Рассматриваются также возможности управления ферментативными процессами с помощью современных биотехнологических методов. Статья посвящена значению ферментов, увеличивающих количество белков в зерне и улучшающих его качество.Abstract: The article analyzes the role of enzymes in the process of protein synthesis in cereals, their functions and influence on synthesis. The possibilities of managing enzymatic processes using modern biotechnological methods are also considered. The article is devoted to the importance of enzymes that increase the amount of proteins in grain and improve its quality.