HADISLARDA YAXSHI XULQNING O‘RNI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Islom dinida yaxshi xulq, imon va taqvoning ajralmas qismi hisoblanadi. Rasululloh (s.a.v.) o‘zining hadislarida yaxshi xulqni juda muhim va oliy fazilat sifatida ta'riflaganlar. Yaxshi xulq nafaqat insonning o‘zining ichki pokligini, balki uning jamiyatdagi o‘rni, boshqalar bilan bo‘ladigan munosabati va o‘zini tutish tarzini ham belgilaydi. Hadislarda yaxshi xulqning o‘rni, uning imon va ibodat bilan chambarchas bog‘liqligi, shuningdek, bu xulqning musulmon jamiyatidagi ahamiyati haqida keng yoritilgan.