HOMILADORLIK DAVRIDA RATSIONAL OVQATLANISHNING AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya : Ushbu maqolada homiladorlik davrida ratsional ovqatlanishning ona va bola salomatligi uchun naqadar muhim ekani yoritib berilgan. Ratsional ovqatlanish homilador ayolning umumiy sog‘lig‘ini saqlash, homilaning to‘g‘ri rivojlanishini ta’minlash va tug‘ruqdan keyingi sog‘lom tiklanish uchun zarur hisoblanadi. Maqolada ovqatlanish tamoyillari, kerakli mikro- va makroelementlar, ratsional ovqatlanish tartibi, shuningdek, noto‘g‘ri ovqatlanishning salbiy oqibatlari tahlil qilinadi