AGROTURIZMNI RIVOJLANTIRISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Agroturizm, ya'ni qishloq xo'jaligi va turizmning birlashuvi, so'nggi yillarda ko'plab mamlakatlarda ommalashib bormoqda. Bu soha nafaqat iqtisodiy manfaatlar, balki ekologik barqarorlik va madaniy merosni saqlash nuqtai nazaridan ham muhim ahamiyatga ega. Agroturizm, asosan, qishloq joylarda joylashgan fermer xo'jaliklari, qishloq turar joylari va tabiat bilan bog'liq faoliyatlar orqali amalga oshiriladi. Ushbu maqolada agroturizmni rivojlantirishning afzalliklari, imkoniyatlari va muammolari haqida ma'lumotlar berilgan.Аннотация: Агротуризм, сочетание сельского хозяйства и туризма, становится все более популярным во многих странах в последние годы. Этот сектор важен не только для экономической выгоды, но и для экологической устойчивости и сохранения культурного наследия. Агротуризм осуществляется в основном через фермы, сельские поселения и природоохранные мероприятия, расположенные в сельской местности. В этой статье представлена ​​информация о преимуществах, возможностях и проблемах развития агротуризма.Abstract: Agrotourism, the combination of agriculture and tourism, has become increasingly popular in many countries in recent years. This sector is important not only for economic benefits, but also for environmental sustainability and the preservation of cultural heritage. Agrotourism is carried out mainly through farms, rural settlements and nature-related activities located in rural areas. This article provides information on the advantages, opportunities and challenges of developing agrotourism.