YURAK YETISHMOVCHILIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada yurak yetishmovchiligi kasalligining etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari va davolash usullari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Muallif yurak yetishmovchiligining asosiy sabablari sifatida gipertoniya, yurak ishemik kasalligi hamda miokard infarktini ko‘rsatadi. Shuningdek, kasallikni erta tashxislash va zamonaviy davo usullarining samaradorligi tahlil qilingan. Maqola kardiologiya sohasi mutaxassislari va tibbiyot yo‘nalishidagi talabalarga mo‘ljallangan bo‘lib, yurak yetishmovchiligi bo‘yicha amaliy va nazariy bilimlarni mustahkamlashga xizmat qiladi.