SANCHO PANSA – XALQ DONOLIGI VA HAQIQIY SODIQLIK TIMSOLI. (SERVANTESNING “ DON KIXOT” ASARI ASOSIDA) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada voqelikka realist yozuvchi sifatida yondashib, insonparvarlik g’oyalarini tarannum etgan Servantesning zamonaviy g’arb adabiyoti shakllanishiga katta ta’sir ko’rsatgan “Don Kixot” romanidagi xalq donoligi va amaliy tafakkurining timsoli bo’lmish Sancho Pansa obrazining asardagi tutgan o’rni hamda ahamiyati tahlilga tortilgan.      Abstract:In this article, the role and significance of Sancho Panza—a symbol of folk wisdom and practical thinking—in Cervantes' novel Don Quixote, which had a great influence on the formation of modern Western literature, are analyzed. The novel reflects Cervantes' realistic approach to reality and his promotion of humanistic ideals.