TUSH MOTIVINING O‘ZBEK VA INGLIZ TILI MATNLARIDA OBRAZ YARATISHDAGI LINGVISTIK USULLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek ertaklarida tush motivi yordamida obraz yaratishning lingvistik usullari qiyosiy tahlil qilindi. Ingliz ertaklarida ko‘proq fantastik va g‘ayritabiiy tasvirlar orqali tush olami yaratilar ekan, o‘zbek ertaklarida tushlar axloqiy va ramziy ma’noga ega bo‘lib, xalqona ifoda vositalari bilan berilgan. Tahlillar madaniyatlararo lingvistik tafovutlarni va tasavvurlar tizimini ko‘rsatdi.