“КОРРУПЦИЯ – ЖАМИЯТ КУШАНДАСИ” (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Маълумки, очиқлик ва шаффофлик – коррупцияга қарши курашиш ва унинг олдини олишга хизмат қилувчи энг самарали воситалардан биридир. Шу боис Ўзбекистонда қонун устуворлигини таъминлаш, очиқлик ва ошкоралик тамойилларининг таъсирчан шаклларини жорий этиш, давлат ҳокимияти органлари фаолияти устидан самарали жамоатчилик назоратини ўрнатиш бўйича бошлаган ишлар самарали ташкил этилмоқда. Натижада сўнгги йилларда мамлакат давлатимиз раҳбари ташаббуси билан бюрократия ва коррупциянинг турли кўринишларига қарши курашишда катта ижобий ўзгаришлар юз берди.