MILLIY KURASHCHILARNING JISMONIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHDA HARAKATLI O‘YINLARDAN FOYDALANISH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Maqolada milliy kurashchilarning jismoniy sifatlarini rivojlantirishda harakatli o‘yinlardan foydalanishning samaradorligi o‘rganiladi. Harakatli o‘yinlarning sportchilarning chidamlilik, tezlik, kuch va muvofiqlashtirish qobiliyatlariga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda 18-22 yoshli kurashchilar ishtirok etgan bo‘lib, eksperimental guruhda harakatli o‘yinlar mashg‘ulotlarga integratsiyalashgan. Natijalar harakatli o‘yinlar jismoniy sifatlarni sezilarli darajada yaxshilashini ko‘rsatdi. Maqola trenerlar va sport mutaxassislari uchun amaliy tavsiyalar beradi.Аннотация: В статье изучается эффективность использования подвижных игр в развитии физических качеств борцов национальных видов спорта. Анализируется влияние активных игр на выносливость, скорость, силу и координационные способности спортсменов. В исследовании приняли участие борцы в возрасте 18–22 лет, в экспериментальной группе в тренировки были включены подвижные игры. Результаты показали, что активные игры значительно улучшают физические качества. В статье даны практические рекомендации для тренеров и специалистов по спорту.Abstract: The article studies the effectiveness of using movement games in developing the physical qualities of national wrestlers. The effect of movement games on the endurance, speed, strength and coordination abilities of athletes is analyzed. The study involved wrestlers aged 18-22, and in the experimental group, movement games were integrated into training. The results showed that movement games significantly improve physical qualities. The article provides practical recommendations for trainers and sports specialists.