ENDEMIK BUQOQ VA GIPOTERIOZ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Qalqonsimon bezning faoliyati buzilishidan ,ya’ni yod tanqisligidan kelib chiqadigan kasallik endemic buqoq organism faoliyatida katta o‘zgarishlar keltirib chiqaradi.Gipoterioz kasalligi ham qalqonsimon bez faoliyati bilan bog‘liq bo‘lgan kasallik bo‘lib, bez faoliyatining susayishiga olib keladi.