TOVAR BELGISI VA XIZMAT KO‘RSATISH BELGISINI RO‘YXATDAN O‘TKAZISH BO‘YICHA XALQARO TAJRIBA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tovar belgisi va xizmat ko‘rsatish belgilarini ro‘yxatdan o‘tkazishning xalqaro tajribasi, xalqaro huquqiy normalar va yondashuvlar tahlil qilinadi. Dunyoning yetakchi mamlakatlari - AQSh, Yevropa Ittifoqi va Xitoy tajribalari asosida ro‘yxatdan o‘tkazishning o‘ziga xos jihatlari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida ushbu jarayonni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi.Аннотация. В статье рассматривается международный опыт регистрации товарных знаков и знаков обслуживания. Особое внимание уделяется анализу систем США, Европейского Союза и Китая, а также международных соглашений- Мадридского протокола и Парижской конвенции. Приведены рекомендации для совершенствования системы регистрации в Узбекистане.Annotation. This article analyzes international practices for the registration of trademarks and service marks. The study focuses on the legal frameworks of the USA, European Union, and China, as well as global treaties such as the Madrid Protocol and Paris Convention. It also provides practical suggestions for improving trademark registration in Uzbekistan.