MOBIL TIJORAT (M-COMMERCE) VA UNING AHAMIYATI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mobil tijorat (M-commerce) – bu mobil qurilmalar (smartfonlar, planshetlar) orqali tovarlar va xizmatlarni sotib olish, sotish va to‘lov amalga oshirish jarayoni. U zamonaviy raqamli iqtisodiyotning muhim tarkibiy qismi bo‘lib, iste’molchilar va bizneslar uchun yangi imkoniyatlar yaratadi. Ushbu maqolada M-commerce tushunchasi, uning rivojlanish omillari, iqtisodiyotdagi ahamiyati, foydalari va kelajakdagi tendentsiyalari tahlil qilinadi.Аннотация: Мобильная коммерция (M-commerce) — это процесс покупки, продажи товаров и оказания услуг через мобильные устройства (смартфоны, планшеты). Она является важной составляющей современной цифровой экономики, создавая новые возможности для потребителей и бизнеса. В данной статье анализируются понятие мобильной коммерции, факторы её развития, значение в экономике, преимущества и будущие тенденции.Annotation: Mobile commerce (M-commerce) is the process of purchasing, selling goods, and making payments through mobile devices (smartphones, tablets). It is a crucial component of the modern digital economy, creating new opportunities for consumers and businesses. This article analyzes the concept of M-commerce, its development factors, significance in the economy, advantages, and future trends.