KO‘PKOMPONENTLI EPITAKSIAL YUPQA UZLUKSIZ QATTIQ QORISHMALAR VA GETEROTUZILMALARNING TUZILMAVIY XUSUSIYATLARI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqolada, birikmani kvazimolekulyar almashtirishga mos keluvchi qattiq qorishma hosil qilish usullari ko’rilgan. Bunday qattiq qorishmalarni tartiblanish darajasi asosan texnologik parametrlar (harorat va o‘sish tezligi, ikkilamchi issiqlik bilan ishlov berish va uning davomiyligi) taxlili ko‘zrib chiqilgan Virtual potentsial yaqinlashishida taqiqlangan zona kengligining "x" ga bog‘liqligi baholanadi. Unda ko‘rsatilishicha, qattiq qorishmaning taqiqlangan zona kengligi x = 0,43 gacha 0,8 eV qiymatida doimiy bo‘lib qoladi va keyin esa uning o‘sishi kuzatiladi.