MAGNIT BO’RONINING INSON ORGANIZMIGA TA’SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ishda magnit bo‘ronlarning inson organizmiga ta’siri o‘rganildi. Quyoshdagi portlashlar natijasida yuzaga keladigan magnit bo‘ronlar Yer magnit maydonini beqarorlashtiradi va bu holat ayrim insonlarning sog‘lig‘iga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Ayniqsa yurak-qon tomir tizimi, asab tizimi va umumiy psixo-emotsional holat magnit bo‘ronlardan sezilarli darajada ta’sirlanadi. Ishda meteosezuvchan insonlarda uchraydigan simptomlar, xavf guruhlari hamda magnit bo‘ronlarga qarshi profilaktik choralar yoritilgan.