JAMIYATDA YOSHLARNI MA'NAVIY TARBIYALASH USULLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlarni ma'naviy tarbiyalashning asosiy maqsadlari, dolzarbligi va jamiyatdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada oila, maktab, ommaviy axborot vositalari, diniy va madaniy muassasalar, shuningdek, yoshlar bilan ishlovchi ijtimoiy institutlarning ma'naviy tarbiyada tutgan o‘rni tahlil etilgan. Yoshlarda milliy g‘urur, ma’naviy immunitet, ijtimoiy mas’uliyat va insoniylik fazilatlarini shakllantirish usullari, zamonaviy tahdidlar fonida ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada innovatsion pedagogik yondashuvlar, tarbiya samaradorligini oshirishda yangi texnologiyalar roli yoritiladi.Аннотация: В статье рассматриваются цели и значение духовного воспитания молодежи в обществе. Особое внимание уделяется роли семьи, школы, СМИ, религиозных и культурных институтов, а также общественных организаций, работающих с молодёжью. Анализируются методы формирования у молодых людей национальной гордости, моральной устойчивости, социальной ответственности и гуманистических ценностей в условиях современных вызовов. Освещается также использование инновационных педагогических подходов и технологий в процессе духовного воспитания.Abstract: This article explores the core goals and importance of moral and spiritual education for youth in society. It highlights the role of the family, educational institutions, media, religious and cultural organizations, and other social institutions in shaping the moral character of young people. The study examines methods to instill national pride, moral resilience, social responsibility, and humanistic values in the context of modern challenges. Additionally, it discusses the implementation of innovative pedagogical approaches and the use of new technologies to enhance the effectiveness of moral education.