“MUOMALA MADANIYATI VA UNING AHAMIYATI” (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya : Mazkur maqolada muomala madaniyatining ijtimoiy hayotdagi o‘rni va insonlararo munosabatlar taraqqiyotidagi ahamiyati yoritilgan. Muomala madaniyati – bu shaxsning axloqiy fazilatlari, muloqotdagi odobi, hurmat, sabr, bag‘rikenglik kabi ijtimoiy qadriyatlarni amalda aks ettirishi bo‘lib, u jamiyatda barqarorlik, o‘zaro ishonch va sog‘lom ijtimoiy muhitni shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada muomala madaniyatining psixologik, axloqiy, madaniy va kommunikativ jihatlari tahlil qilinib, ayniqsa zamonaviy axborot jamiyatida uning dolzarbligi asoslab beriladi.Аннотация : В данной статье рассматривается роль культуры общения в общественной жизни и её значение в развитии межличностных отношений. Культура общения охватывает моральные качества личности, этику поведения в общении, уважение, терпимость и другие социальные ценности, которые способствуют укреплению стабильности, взаимного доверия и здоровой социальной среды в обществе. В статье проанализированы психологические, этические, культурные и коммуникативные аспекты культуры общения, а также обоснована её актуальность в условиях современной информационной эпохи.Abstract: This article explores the role of communication culture in social life and its significance in the development of interpersonal relationships. Communication culture reflects a person’s moral values, etiquette in interaction, respect, patience, and tolerance, which collectively contribute to societal stability, mutual trust, and a healthy social environment. The article analyzes the psychological, ethical, cultural, and communicative dimensions of communication culture and emphasizes its growing relevance in the context of the modern information society.