ЎТГАНЛАРНИ ХОТИРЛАШ, КЕКСАЛАРНИ ҚАДРЛАШ ЁШ АВЛОДНИНГ МУҚАДДАС БУРЧИДИР (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Ўтганларни хотирлаш ва кексаларни қадрлаш — халқимиз маънавиятининг ажралмас қисми бўлиб, бу анъана ёш авлод тарбиясида муҳим ўрин тутади. Мазкур мақолада ўтмиш авлодга бўлган ҳурмат, кексаларнинг ҳаёт тажрибасидан фойдаланиш аҳамияти, ҳамда бу қадриятларни ёшларда шакллантиришнинг аҳамияти ҳақида сўз боради. Шундай ғоялар жамиятда инсонийлик, ватанпарварлик ва маънавий баркамолликни ривожлантиради.Аннотация: Память о прошлом и уважение к пожилым — неотъемлемая часть духовности нашего народа, и эта традиция играет важную роль в воспитании молодого поколения. В данной статье рассматривается уважение к предкам, значимость использования жизненного опыта старшего поколения, а также важность формирования этих ценностей у молодежи. Подобные идеи способствуют развитию человечности, патриотизма и духовного совершенства в обществе.Abstract: Remembering the past and respecting the elderly are integral parts of our nation's spiritual values, and this tradition plays a crucial role in educating the younger generation. This article discusses the importance of honoring ancestors, utilizing the life experience of older generations, and instilling these values in youth. Such ideas foster humanity, patriotism, and spiritual development within society.